Grond kopen

Grond kopen

Prijs: Prijs op aanvraag
Levertijd: 1 tot 4 dagen
Levering: Afhalen of bezorgen, los of in big bags
Bezorgkosten: Prijs op aanvraag

Grond bestellen

Grond bestellen bij Lankor
Zwarte grond wordt ook wel tuingrond, tuinaarde of teelaarde genoemd. Het is een zeer geschikt materiaal om uw border of tuin mee op te hogen of uw gazon mee te egaliseren. Zwarte grond is ongemengd en vrij van puin en ander afvalmateriaal. Het is ook een onbemest materiaal wat u desgewenst kunt bijmengen met compost. Verder is het een goed waterdoorlatend materiaal en kan het ook toegepast worden, eventueel met drainagezand als bijmengmateriaal, als ondergrond voor het leggen van graszoden.  Zwarte grond is een product wat bruin tot zwart van kleur is en gewonnen wordt bij met name opgravingen.
Tuinaarde heeft de geur van bosgrond en in goede tuinaarde zit geen onkruid of stukjes steen, plastic of ander afval. Veel mensen noemen het ook wel zwart zand, door de vergelijkbare structuur van zand en de zwarte kleur, maar zwart zand is toch een heel ander product dan zand. Zwarte grond bevat nog wel organische (planten)resten, waardoor het veel meer voeding bevat dan zand.

Waarvoor grond kopen ?
Zwarte grond wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo is het geschikt voor ophoging van de tuin, vooral voor de bovenlaag waar beplanting op komt. Verder kan het ingezet worden als grondverbetering wanneer er veel zand of klei in de bodem zit. Daarnaast kan het dus ook  gebruikt worden als onderlaag voor graszoden, vaak bijgemengd met drainagezand waardoor het een luchtigere structuur krijgt. Ook kunt u zwarte grond gebruiken voor het opvullen van uw borders. En als laatste noemen wij de toepassing als onderlaag voor planten, waarbij u het vermengd met mest of potgrond voor wat extra voeding in de bodem zorgt. Zorg ervoor dat de bovenlaag van uw tuin eerst losmaakt voor u de nieuwe grond aanbrengt ter voorkoming van het ontstaan van een ondoordringbare laag. Ook zal de grond na een tijdje wat zakken (inklinken), breng dus afhankelijk van de ondergrond altijd een extra hoeveelheid aan.